Galleri

Måleri i akryl och mixed media är min huvudsakliga uttrycksform. Jag är självlärd, har inte gått någon konstutbildning, men har många kurser och otaliga timmar i ateljén bakom mig. Att måla abstrakt är för mig ett sätt att tänka, eller kanske att inte tänka. För mycket.

Många pratar om ”intuitive painting” men även det ordet känns svårt att sätta fingret på. För mig är det abstrakta måleriet ett sätt att låta färger, former, linjer och gester skapa något vackert tillsammans. Något helt nytt, något som aldrig funnits förut. Det är en fin känsla när man lyckas. 

Akryl / Mixed media

BRON av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på lastpall av papp – 60 x 80 cm – 7.000 SEK

En räddningsplanka som låter dig gå torrskodd över en å eller ett arkitektoniskt byggnadsverk som förenar land med land. Det finns så mycket känslor och symbolik kopplade till ”bron” som koncept. Lika väl som en bro kan binda samman folk och skapa nya relationer, kan man använda en bro till att invadera och terrorisera. För mig är målningen ”Bron” en mellanmänsklig idé och förhoppning om att försiktigt försöka förstå varandras ”kartor”, att se och respektera varandra, att leva och låta leva. Att bygga broar utan att invadera.

HAPPY PLACE 1 och HAPPY PLACE 2 – Akryl, mixed media och kollage på tjock MDF-board, serie – 20 x 150 cm, 2 cm tjock – 4.500 SEK/st.

Som den kollageälskare jag är så samlar jag på massor av kollagepapper och hittade saker och ting som kan bli kollage. Ofta representerar varje pryl ett positivt minne, en bra känsla eller bara en kärlek till en speciell färg, ett speciellt typsnitt eller en speciell yta. Allt det jag samlat sorterar jag noga utifrån färg, textur och storlek. Sedan väntar jag. Tittar, bläddrar, lägger fram och lägger tillbaka. Samlar mod att besluta mig. Att få sätta ihop dem till något vackert och meningsfullt är en fantastiskt skön känsla. För mig betyder Totem just detta; ett kollage av positiva tankar och känslor som tillsammans skapar mitt ”Happy Place”.

ALLT HAR SIN TID* – Vår, Sommar, Höst, Vinter av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på uppspänd bomullsduk – 40 x 40 cm – med enkel galleriram – 3.500 SEK/st,

* Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen… Predikaren 3: 1-13

Att växa har sin tid, att blomstra har sin, att vissna har sin tid, att vänta har sin. I min serie ”Allt har sin tid – Sommar, Höst, Vinter och Vår” låter jag mitt eget lilla målarkaos 🙂 formera en känsla av årstiderna. Mitt i världens och jordklotets kaos finns ändå ett system, som rullar på. År efter år. Kanske kan det vara en tröst och en förhoppning om att mitt i oordningen finns det en ordning. En tro på att en ny tid kommer. En ny årstid, inte lik någon tidigare.

ÅTERVÄXTEN av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på dukklädd masonit – 54,5 x 65,5 cm – med ram – 4.500 SEK.

BLÅVIT av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på uppspänd bomullscanvas – 43 x 43 cm – 3.500 SEK. SÅLD.

GRÅVIT av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på uppspänd bomullscanvas – 43 x 43 cm – 3.500 SEK. SÅLD.

DEN TREDJE DAGEN av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage av mina egna gelli print-målningar samt återbrukad wellpapp, kartong, golvpapp, mattunderlägg i plast, papperkassar och mycket mer. På uppspänd linneduk – 89×116 cm – 8.500 SEK.

”Och jorden frambragte grönska, fröbärande örter, efter deras arter, och träd som efter sina arter buro frukt, vari de hade sitt frö … Och det vart afton, och det vart morgon, den tredje dagen.” Första Moseboken 1:12-13
En klimatkurs på Lunds Universitet fick mig att börja filosofera över människans historia och framtid. Över den bibliska skapelseberättelsen, och hur de senaste 50 årens utveckling har lett till en helt galen konsumtion och slöseri med resurser och med skapelsen. Min målning ”Den tredje dagen” anspelar just på ”Genesis” i Bibeln. Hur nödvändigt det är att backa tillbaka och åter reflektera över hur fantastisk vår planet är.

DEN FJÄRDE DAGEN av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage av mina egna gelli print-målningar samt återbrukade kollagematerial. På uppspänd linneduk – 82×101,5 cm – 7.500 SEK.

”Han satte ljusen på himlavalvet att lysa över jorden, att härska över dag och natt och att skilja ljus från mörker. Och Gud såg att det var gott. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den fjärde dagen” Första Moseboken 1:17-19
En klimatkurs på Lunds Universitet fick mig att börja filosofera över människans historia och framtid. Över den bibliska skapelseberättelsen, och hur de senaste 50 årens utveckling har lett till en helt galen konsumtion och slöseri med resurser och med skapelsen. Min målning ”Den fjärde dagen” anspelar just på ”Genesis” i Bibeln. Hur nödvändigt det är att backa tillbaka och åter reflektera över hur fantastisk vår planet är.

DEN FEMTE DAGEN 1, 2, 3, 4 av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på akrylpapper – 52,5 x 42,5 cm – 2.500 SEK/st. Målning nr 1-4 är sålda.

”Frambringe vattnet ett vimmel av levande varelser; flyge ock fåglar över jorden under himmelens fäste. Och Gud skapade de stora havsdjuren och hela det stim av levande varelser, som vattnet vimlar av, efter deras arter, så ock alla bevingade fåglar, efter deras arter … Och det vart afton, och det vart morgon, den femte dagen.”  Första Moseboken 1:21-23
Mina målningar ”Den femte dagen” anspelar just på ”Genesis” i Bibeln. Hur nödvändigt det är att backa tillbaka och åter reflektera över hur fantastisk vår planet är.

HAPPY SEA 1, (2), 3, 4 av Carina Edman – Akryl, mixed media och kollage på ”cradled birchpanel” – 30 x 30 cm – 2.500 SEK/st. Nr 2 är såld.

INGET NYTT UNDER SOLEN av Carina Edman – Akryl och mixed media på uppspänd linneduk – 116×89 cm – 9.500 SEK

  1. PARTITUR 1 och PARTITUR 2 (såld) av Carina Edman – Akryl på akrylpapper, med passepartout och ram – 52.5 x 42,5 cm – 4.000 SEK.

KUNSKAPENS TRÄD 1 av Carina Edman – Akryl och mixed media på uppspänd bomullsduk – 80×80 cm –5.500 SEK.

KUNSKAPENS TRÄD 2 av Carina Edman – Akryl och mixed media på uppspänd bomullsduk – 80×80 cm – 5.500 SEK.

RECLAIM JOY av Carina Edman – Akryl och mixed media på second hand-köpt målning – uppspänd linneduk – med ram – 69×85 cm – 6.500 SEK.

VÅRFLOD av Carina Edman – Akryl och mixed media på dukklädd masonitpannå – 42,5×49,5 cm – med ram – 3.500 SEK.

MÖLLE FÄLAD 1 av Carina Edman – Akryl och mixed media på duk – 50×50 cm – 4.500 SEK.

ANTROPOCEN av Carina Edman – Akryl och mixed media på duk –  67,5×89 cm – 8.500 SEK.

MÖLLE FÄLAD 2 av Carina Edman – Akryl och mixed media på papper –  med passepartout och ram – 42,5×52,5 cm – 2.500 SEK.

TULPANER PÅ BORD av Carina Edman – Vinyl på masonitpannå –  54×74 cm – 4.500 SEK.

VERKSTAD av Carina Edman – Vinyl på masonitpannå –  54×74 cm – med ram – 4.500 SEK. Såld.

WATERISH av Carina Edman – Akryl och mixed media på duk –  80×80 cm – 7.200 SEK. Såld.

ANTYDAN av Carina Edman – Akryl och mixed media på duk –  80×80 cm – 8.500 SEK.

POINT OF VIEW av Carina Edman – Akryl och Mixed media på linneduk –  61,5×71,5 cm – med ram – 5.500 SEK.

BALANCE av Carina Edman – Akryl på dukpannå –  44×58.5 cm –  med ram – 2.200 SEK

SOFT TULIPS 1, 2, 3 – serie av Carina Edman – Akryl och mixed media på papper –  32x41,5 cm – 1.200 SEK/st.

Adress

Carina Edman

Pomeransgatan 46

253 73 Gantofta

 

Kontakt

carinaedman.art@gmail.com

0703-19 20 26

 

Följ mig

Svenska Konstnärsförbundet | Carina Edman | Region Syd
Translate »
error: Content is protected !!